zondag 25 mei 2014

Solliciteren, 1e indruk en kleur

Nu de eindexamens weer zijn geweest, komt het moment waarop je in deze moeilijke arbeidsmarkt moet aantonen, dat ze jou moeten hebben voor die baan.

En als je dan tot de gelukkigen behoort om uitgenodigd te worden voor een gesprek, wat draag je dan?

Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken, dus het is uitermate belangrijk om op zo’n moment uit te stralen wat men daar van jou verwacht, bijvoorbeeld deskundig en/of professioneel.

De optimale uitstraling bereik je door het dragen van de juiste outfit én het dragen van de juiste kleuren. Met name dat laatste, het belang van kleuren vergeten mensen vaak.

Het is natuurlijk niet zo dat je voor gek loopt met een ´foute´kleur, maar wist je dat een ´foute´ kleur heeft veel invloed op je gezichtsuitdrukking heeft. Zo kun je met een ´foute´ kleur er saai, bleek, arrogant, vermoeid, minder geïnteresseerd uit zien. Die uitstraling wil je tijdens je sollicitatie natuurlijk juist niet hebben en eigenlijk nooit.

Als je nu weet dat de Nederlander gemiddeld 5,2 jeans in de kast heeft liggen en zo'n broek qua prijs overeenkomst met een ImageProof kleuradvies, dan is het misschien een idee om eens zo'n kleuradvies te doen. Dat advies is van kracht voor heel je leven en in ons jubileum jaar is er regelmatig een qua prijs interessante actie.

Wij leggen je graag uit hoe je de voor jouw perfecte uitstraling krijgt, hoe donker of licht je in je kleding kunt gaan om nog vriendelijk over te komen, of felle kleuren je wel of niet staan, et. etc.

Tot ziens in Haarlem 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten